artikel
Neil Ormerod och Cecilia Viklund, Vänsterpartiet.

Ett nytt sätt att se personalen – som resurs!

Neil Ormerod och Cecilia Viklund, Vänsterpartiet.

– Personalbrist är en starkt bidragande orsak till problemen på Akademiska, menar regionrådet Neil Ormerod när Vänsterpartiet presenterade sitt förslag på budget för 2023. Det krävs ett nytt sätt att se på personalen – som en resurs! 

Cecilia Viklund, sjuksköterska och andranamn på Vänsterpartiets lista, fyller i: 

– Personalen har slitit hårt under pandemin, men det blågröna styret vill fortfarande inte satsa tillräckligt på personalen. I vårt budgetförslag har vi istället 50 miljoner extra i en satsning på löner, i kvinnodominerade yrken som sjuksköterska och undersköterska. Och med vänsterns förslag slipper personalen också betala för arbetsskor som snabbt slits och blir skitiga, och som de inte ens får ta hem. 

– Det måste bli ett slut på de blågröna nedskärningarna, säger Neil Ormerod. Stora satsningar behövs för att möta det växande vårdbehovet, öppna fler vårdplatser och skapa en hållbar arbetssituation. Med vår plan har Akademiska en halv miljard större budgetram år 2025. 

Några personalsatsningar: 

  • 50 miljoner kronor extra i lönesatsning. 
  • Betalda arbetsskor. 
  • Personlig kompetensutvecklingsplan. 
  • Seniortjänster. 
  • Kliniska handledare. 
  • Kortare arbetstid. 

Läs mer om Vänsterpartiets förslag till budget 2023 och plan för 2024–2025 på Vänsterpartiets förslag till budget 2023 och plan 2024-2025 för Region Uppsala

Kopiera länk