artikel
Tobias Smedberg, Ilona Szatmári Waldau och Neil Ormerod.

Ilona Szatmári Waldau och Neil Ormerod får förnyat förtroende

Tobias Smedberg, Ilona Szatmári Waldau och Neil Ormerod.
Tobias Smedberg, Ilona Szatmári Waldau och Neil Ormerod.

Ilona Szatmári Waldau toppar riksdagslistan för Vänsterpartiet Uppsala län. På plats två valdes Tobias Smedberg, i dag kommunalråd i Uppsala. Det stod klart efter partiets valkonferens på söndagen.

– Jag tackar för förtroendet att få fortsätta arbeta för ett mer solidariskt och rättvist Sverige i rikspolitiken, säger Ilona Szatmári Waldau, som i dag snart suttit en mandatperiod i riksdagen.

– Vänsterpartiet har under den här tiden fått upp välfärdsfrågor som pensionerna, sjukförsäkringen och bostadspolitik på agendan. Vi kommer fortsätta driva på för en starkare välfärd och det ska bli väldigt roligt att vara en del av det arbetet, säger Ilona Szatmári Waldau.

Neil Ormerod fick förnyat förtroende som regionråd på samma valkonferens.

– Jag är glad över att känna ett så starkt stöd från mitt parti. Jag upplever också ett starkt stöd för Vänsterpartiets politik när jag träffar människor i Uppsala län. Det är roligt att vara vänsterpartist just nu, säger Neil Ormerod och fortsätter:

– Det krävs ett omtag i regionpolitiken. Jag tänker till exempel på situationen på Akademiska med underbemanning och brist på vårdplatser, men också behovet av en bättre och billigare kollektivtrafik och den klimatomställning som är nödvändig att göra de närmaste åren. Jag vill att Vänsterpartiet är med och driver fram de förändringarna efter valet.

Salima Korshed från Morgongåva valdes som andra regionrådskandidat om Vänsterpartiet skulle få fler regionråd. Hon toppar även norra regionlistan.

– Jag är hedrad över att få det förtroendet. Jag hoppas särskilt kunna lyfta frågor som rör psykisk ohälsa, där vi ser att det finns ett stort behov av mer resurser och åtgärder, inte minst när det gäller barn och unga, säger Salima Korshed.

Per-Markus Risman, distriktsordförande i Vänsterpartiet Uppsala län, är nöjd med processen kring valet.
– Det har varit en bra process där vi landat väl på alla listor. Jag är stolt som ordförande. Både Ilona Szatmári Waldau och Neil Ormerod har gjort ett strålande arbete i riks- respektive regionpolitiken så det är inte överraskande att de får förnyat förtroende.

Kopiera länk