Okategoriserade

Morgongåva behöver en distriktssköterska!

Morgongåva stationDistriktssköterskemottagningen i Morgongåva har hållit stängt en längre tid. Anledningen är att det saknas personal. Mottagningen återöppnade år 2018 efter att ha varit stängd i tre år på grund av bemanningsbrist, men nu är vi alltså tillbaka på ruta ett.

Distriktssköterskor gör vården mer jämlik i en tid när allt mer vård centreras till större städer och välbeställda områden. De är viktiga för många äldre och multisjuka, i synnerhet på mindre orter och på landsbygden. Därför är det centralt att mottagningarna kan hålla öppet som det är tänkt.

Ytterst är det ett politiskt ansvar att länsinvånare har tillgång till de vårdmottagningar som det är meningen att de ska ha. Vänsterpartiet i Region Uppsala har därför lämnat in ett initiativärende till Vårdstyrelsen om att ta fram en plan för hur mottagningen ska öppnas.

Vi hoppas få gehör för det och att boende i Morgongåva får tillbaka sin distriktssköterskemottagning.

Skriv en kommentar