Okategoriserade

Solidariteten stockholmarna visade varandra gör oss stolta över Sverige

Vänsterpartiet Uppsala län vill uttrycka vårt medkännande med Stockholm, i synnerhet till alla drabbade och deras familjer efter fredagens avskyvärda terrordåd. Vi vill också uttrycka vårt stöd till våra partikamrater i Vänsterpartiet Stockholm. Vi vet att ni, och hela Stockholm, går igenom en utmanade tid nu. Vet väl; vi i Vänsterpartiet Uppsala Län står med er hela vägen. Vi vill också tacka alla poliser, sjuksköterskor och räddningspersonal för deras heroiska insats.

Det som skedde i Stockholm hade lätt kunnat göra fredagen till den en av de värsta dagarna i svensk modern historia. Istället mötte Stockholm hatet med en sensationell nivå av medkänsla, samhörighet och solidaritet. Folk öppnade sina hem, skjutsade varandra överallt, bjöd på fika och hjälpte varandras barn när folk satt fast. Den solidariteten gör oss stolt över Sverige och vår huvudstad samt ger oss tillförsikt när vi nu påbörjar den läkande processen.

Det är viktigt att den läkande processen inte får kidnappas av mörka krafter. Tragedin av de förlorade liven får inte bli ett slagträ för olika politiska agendor. För att hedra offren, och respektera alla de människor som öppnade sina hem under krisen, är det viktigt att vi fokuserar på att värna demokratin, öppenhet och solidaritet. Vi i Vänsterpartiet Uppsala län lovar att vara en del av denna positiva läkande process, och inte vända oss mot hat och misstanke i vägen framåt. För oss socialister och feminister går vägen alltid genom demokrati, öppenhet och solidaritet.

Antaget vid Vänsterpartiet Uppsala läns distriktstyrelsemöte 9 april i Syninge

Skriv en kommentar