Okategoriserade

Rösten från insidan

Jens Holm som var i Uppsala i tisdags ger ut sitt nyhetsbrev fram till mandatperiodens slut i juli. Här ser du ett exempel.
Val, val, val
Med bara två dagar kvar till valet är det svårt att inte låta som en valmegafon. Det mesta av värde hittar ni på min blogg eller vänsterpartiets hemsida. Är det något jag verkligen skulle vilja understryka så är det Rösta för en rättvis klimatpolitik. Klimatet är vår stora överlevnadsfråga, och nu försöker alla framstå som klimatvänliga….

Hallonbergen, Solna, 2009-06-05
 
Nyhetsbrev Jens Holm
 
Hej alla,
Mitt sista nyhetsbrev som EU-parlamentariker fullt ut. Jag skriver ”fullt ut” eftersom vi kommer fortsätta att ha våra uppdrag till mitten av juli, då det nya parlamentet formellt tar över. Då slutar jag alltså. Troligen slutar jag då också med dessa nyhetsbrev. Mer om det framöver.
 
Val, val, val
Med bara två dagar kvar till valet är det svårt att inte låta som en valmegafon. Det mesta av värde hittar ni på min blogg eller vänsterpartiets hemsida. Är det något jag verkligen skulle vilja understryka så är det Rösta för en rättvis klimatpolitik. Klimatet är vår stora överlevnadsfråga, och nu försöker alla framstå som klimatvänliga. Men glöm då inte att det är högerpartierna som motarbetar förslag efter förslag i EU-parlamentetet. Utan Hökmark, Fjellner, Ek, Schmidt och andra skulle förutsättningarna definitivt vara bättre. Sossarna då? Hur är deras klimatpolitik? Självklart mycket bättre än högerns, men alltför ofta är EU-lojaliteten och stabiliteten viktigare än politikens innehåll. Så var det t ex när vi hade chansen i december att rösta för hårda utsläppskrav på personbilar, då kunde vi inte räkna med socialdemokraternas stöd.
 
Högerextremism på frammarsch i Nederländerna
Gårdagens resultat från Nederländerna, där det högerextrema partiet PVV under ledning av främlingfientlige Geert Wilders gick fram och knep tre mandat är riktigt oroväckande. Vänsterpartiet SP bibehöll sina två EU-parlamentariker. Nog hade jag hoppats att de, med deras valmaskin och skickliga kampanjmakeri, skulle få ett mandat till. Kanske kommer ”Djurpartiet” från Nederländerna in i EU-parlamentet. De har redan två mandat i det nationella parlamentet. Vore kanon om de också kom till Bryssel. Det är överlag ett bra parti i även andra frågor.
     Storbritannien röstade också igår. Oklart hur det gick, men räkna med superlågt valdeltagande och backlash för labour. Frågan är bara, vart går missnöjesrösterna? Även här är risken stor för en högerextremism på frammarsch under ledning av British Independence Party.
 
KD och M gör rent högerut!
Kommer svenska KD och M att samarbeta med fascister efter valet? Ja, visst känner man sig oroad över det nya partiet i Italien, Frihetens folk, en ihopslagning av Berlusconis högerpopulistiska parti och post-fascistiska Nationella Alliansen. Det är redan klart att Frihetens folk aspirerar på att bli medlemmar i högergruppen EPP, där KD och M ingår. Moderaternas toppnamn Gunnar Hökmark är till och med vice-ordförande i EPP. Har han någonsin opponerat sig emot att han får post-fascister som bänkkamrater efter den 7 juni? Nej. Nu har han och Ella Bohlin chansen att ta avstånd. Det är det Eva-Britt Svensson kräver i sitt debattinlägg på Newsmill idag. Läs det här: http://newsmill.se/artikel/2009/06/05/kd-och-extremhogern
 
 
FP och djurskyddet
Folkpartiet är lustiga. I senaste numret av Djurens Rätt säger de att de vill ha en ”djurpolis” på EU-nivå. Samtidigt har FP avskaffat djurskyddsmyndigheten i Sverige. Nu har de flera ledande kandidater på sin lista som vill avskaffa det svenska kravet på bedövning vid religiös slakt, samtidigt säger toppnamnet Marit Paulsen att hon vill stärka djurskyddet. Nån som får det att gå ihop? Inte jag.
Läs gärna mitt inlägg från idag på Sourze.se: http://www.sourze.se/Vill_FP_till%c3%a5ta_slakt_utan_bed%c3%b6vning_10679481.asp
 
 
Kul med erkännande:
Alltid kul när man får positiva omdömen. Läs alla mina pressklipp till höger på min blogg. Aftonbladets ledare skrev så här häromdagen:
“Det är politiker som Jens Holm som behövs i Bryssel…”.

Skotska The Herald intervjuade mig för ett tag sedan. Sedan skrev de så här:
”Of course, there have been honourable MEPs who have refused to benefit from what is, by any standards, a racket. One of them is a heroic man who should be more celebrated, a 37-year-old left-wing Swedish MEP called Jens Holm.”
 
Man bockar och bugar.
 
Grönland
Mer om val. Den 2 juni hölls det parlamentsval på Grönland. Vänsterpartiets systerparti Inuit Ataqatigiit, ett inuitiskt vänsterparti, segrade med 44 procent. Nu kan de ta över efter decennier av socialdemokratiskt misskötsel. Korruption, alkoholproblem, klimatförändringar och självstyre blir några av utmaningarna. Jag träffade IA på Grönland för två år sedan. Mycket intressant. Den som vill kan se mitt Grönlandsbildspel, On thin ice på min blogg eller på youtube.
 
Det var allt för nu. Glöm inte att rösta. Rösta på Vänsterpartiet!
 
Jens
 
P S Det är väl ingen som ens överväger röstbojkott? Nej, tänkte väl det. Läs detta för säkerhets skull: http://www.jensholm.se/2009/06/04/rostbojkott-starker-eu-staten/
 
 
__________________________________________________
Jens Holm
EU-parlamentariker (v)
Member of European Parliament, GUE/NGL
www.jensholm.se
[email protected]

Skriv en kommentar