Okategoriserade

Välfärdsnätverk bildat

Vänsterpartiet vill förbättra och utveckla den svenska välfärden. Oavsett om du är gammal eller ung ska du känna trygghet, valfrihet och delaktighet i din vardag. I dag är det många gamla som lever i en konstgjord valfrihet som innebär ett antal olika privata vårdgivare att välja på. Samtidigt ligger studiebidragen 16 % under existensminimum.

Äldrepolitik och utbildningspolitik är de två områdena inom området välfärd som vänsterpartiet vill lyfta i valrörelsen 2010. Arbetet börjar nu och ett nätverk med ett femtontal medlemmar är bildat. Det består av lokala företrädare från kommungrupper, Ung Vänster landstingsgruppen och Vänsterns Studentförbund.

På vårt första möte den 17 okt beslutade vi att vi behöver samla fakta om hur det är och hur det skulle kunna vara. Det innebär t ex att vi informera om hur vi arbetar i de olika organen ute i länet och delar med oss av de erfarenheter vi fått. Vi var också överens om att det skulle vara intressant att höra hur äldreomsorgen fungerar i Nacka, moderaternas flaggskepp i valfrihet. Lämplig partikamrat från Nacka kommer därför att bjudas in till ett kommande möte med nätverket.

VSF driver just nu en kampanj för 1 500:- mer i studiemedel i månaden och fem veckors semester. Som en del i den kampanjen, som går under namnet ”Trött på att vara tacksam”, genomfördes en föreläsning med Rosanna Dinamarca den 5 nov på Ekonomikum.

Arbetet kommer att fortsätta med ökad kraft fram till valet 2010. Tycker du att det låter intressant och vill anmäla dig eller bara vill veta mer om nätverket hör av dig.

Christer Johansson
Välfärdssamordnare i distriktet
 

Skriv en kommentar