Okategoriserade

Minnesceremoni över massmordet på Armenier

Jag deltog i lördags som representant för Vänsterpartiet vid en minnesceremoni och högtidlighållande av det massmord som den armeniska befolkningen utsattes för i det forna Ottomanska riket 1915 och åren därefter. Ceremonin anordnades av det Armeniska riksförbundet i Sverige och ägde rum på biografen Park på Sturegatan i Stockholm.
I mitt anförande berättade jag hur Vänsterpartiet och den svenska riksdagen hat behandlat frågan om folkmordet på armenier. Det började med att Murad Artin från Örebro i valet 1998 valdes in i riksdagen för Vänsterpartiet. Murad är uppvuxen i Irak men är armenier till ursprunget. Tillsammans med vår utrikespolitiske sekreterare Hans Arvidsson började han driva frågan om ett svenskt erkännande av mordet på drygt 1 miljoner armenier.

Läs mer på

http://jacob.johnson.riksdagsvanstern.org/

Skriv en kommentar