Arrangemang

Vänsterpartiet spärrar av Svartbäckens vårdcentral

Vänsterpartister agerar väktare för den landstingsägda vårdcentralen.

Vänsterpartister agerar väktare för den landstingsägda vårdcentralen.

Idag spärrade Vänsterpartiet Uppsala av Svartbäckens vårdcentral med avspärrningsband med texten ”Inte till salu”.

– Högern försöker måla ut privata vårdgivare som mer välfungerande och initiativrika, Svartbäckens vårdcentral visar att det är precis tvärt om, säger Jeannette Escanilla, förstanamn på Vänsterpartiets landstingslista.
Svartbäckens vårdcentral är ett exempel på en välfungerande verksamhet som Vänsterpartiet vill att vi alla ska fortsätta äga gemensamt. Vårdcentralen har genom en långsiktig strategi för hög bemanning och kompetensutveckling uppnått en god tillgänglighet som nu utökas till att inkludera en familjecentral, med bland annat länets första barn-drop in. Till nästa år ska hela verksamheten HBT-certifieras.

För att verksamheter som Svartbäckens vårdcentral ska kunna fortsätta utvecklas måste det bli ett stopp för vinsterna i välfärden.
– Under Alliansens styre har landstinget sålt ut sex vårdcentraler till kraftiga underpriser. Senast förra veckan kunde Vänsterpartiet visa att vinstslöseriet i äldreomsorgen förra året kostade Uppsala kommun 36 miljoner. Det här oansvarslösa sättet att handskas med skattebetalarnas pengar måste få ett slut, säger Jeannette Escanilla.
Aktionen utfördes också för att demonstrera skillnaden mellan Vänsterpartiet och alla andra partier. Vi ställer inte upp på högerns utförsäljningar och kommer alltid att kämpa för en välfungerande och gemensamt ägd välfärd.
– Vi kommer inte att delta i ett styre som fortsätter sälja ut våra gemensamma tillgångar, varken i Uppsala eller i regeringen. Vi är garantin för att välfärden inte ska vara till salu, säger Jeannette Escanilla.

Aktionen mottogs väl av förbipasserande som först var förvirrade men nästan alla sken upp när de såg budskapet på skylten. Nej, de vill inte heller att deras vårdcentral ska vara till salu!

Förberedelserna i full gång.

Förberedelserna i full gång.

Jeannette Escanilla, förstanamn på listan till landstinget mellersta.

Jeannette Escanilla, förstanamn på listan till landstinget mellersta, skyddar Svartbäckens vårdcentral från privatisering.

Karl-Johansgården är redan utsåld till Kosmo, Vänsterpartiets Jeannette Escanilla och Liza Boëthius vaktar den kommunala Träffpunkten bredvid.

Karl-Johansgården är redan utsåld till Kosmo, Vänsterpartiets Jeannette Escanilla och Liza Boëthius vaktar den kommunala Träffpunkten bredvid.

Skriv en kommentar