Christer Johansson

Riksdagskandidat plats 4

 

 

Jag flyttade till dåvarande Knivsta kommundel 1980 efter att jag byggt ett hus i Spakbacken åt mig och min familj. De båda barnen är nu utflyttade sedan länge men jag bor kvar i Spakbacken med min fru. Barnen och ett barnbarn bor i Knivsta och vi hinner ses en hel del. Jag gillar att koppla av med trädgårdsarbete, läsa böcker och träna. Missar inte en match med favoritlaget i engelska fotbollsligan, Liverpool. 

Efter 47 år som anställd i Uppsala kommuns fritidsverksamhet på simhallar och fritidsgårdar är jag sedan 1 maj 2017 nöjd pensionär. Under mina år i kommunens tjänst hade jag glädjen att få möta hundratals ungdomar och genomföra mängder av aktiviteter, evenemang och festivaler. 

Just nu är jag ordförande och gruppledare i Vänsterpartiet Knivsta. Aktuella förtroendeuppdrag är ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i samhällsutvecklingsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. Jag är även ersättare till riksdagen. I det kommande valet kandiderar jag till kommunen (plats 1) och riksdagen (plats 4). 

Jag gick med i Vänsterpartiet 2003 när Knivsta blev egen kommun. Orsaken var min oro för villkoren för ungas uppväxt i den barn- och ungdomstäta kommunen. Jag var nämligen med i början på nittiotalet och fick uppdraget av den moderatledda kommunledningen att varsla alla fritidsledare på Knivsta fritidsgård. Sju av tio blev till slut uppsagda medan jag och två andra fick andra jobb i kommunen. Med tanke på min yrkesbakgrund är det kanske inte så förvånande att mitt huvudområde i politiken är ungdomsfrågor. Jag vill att unga ska få tillbaka framtidstron och sin psykiska hälsa. Men jag är också engagerad i arbetsmiljöfrågor, bostadsutbudet, kollektivtrafiken och äldreomsorgen för att nämna några frågor som jag skulle medverka till att driva i riksdagen.