Debattartikel

Upp till bevis om pensionärstaxor!

KollektivtrafikVänsterpartiet i Region Uppsala har nu lämnat in vår motion om rabatterade enkelresor för pensionärer i kollektivtrafiken. Nu utmanar vi de övriga partierna att ställa sig bakom vårt förslag.

Sverker Åslund

Sverker Åslund (V), ledamot kollektivtrafiknämnden

– Många säger sig värna om pensionärer. Här finns ett konkret förslag som skulle göra det lättare för äldre och sjuka med de allra lägsta inkomsterna att hälsa på släkt och vänner, delta på en fritidsaktivitet eller helt enkelt åka och handla. Vi hoppas att så många som möjligt kan ställa sig bakom vår motion, säger Sverker Åslund, ledamot (V) i kollektivtrafiknämnden i Region Uppsala.

Hittills är Vänsterpartiet det enda partiet i Region Uppsala som har kämpat för lägre taxor i kollektivtrafiken.

Vänsterpartiets förslag skulle innebära att en resa med reskassa inom två zoner kostar 28 kronor i stället för som i dag 46 kronor för en pensionär. Utöver rabatt på enkelbiljetter vill även Vänsterpartiet att det ska finnas ett rabatterat stadskort i Uppsala. Det ska också vara billigare för pensionärer och ungdomar. Ett rabatterat stadskort skulle kosta ungefär 330 kronor.

 

Kontaktuppgifter:

Sverker Åslund, ledamot i Kollektivtrafiknämnden Region Uppsala (V) [email protected], 070-615 14 98.

Skriv en kommentar