Nyheter

1 200 demonstrerade med Vänsterpartiet 1 maj

Granbysocialister
Foto: Hanna Victoria Mörck

Årets förstamajdemonstration samlade över 1200 deltagare som i det sköna vårvädret traditionsenligt tågade från Vaksala torg till Slottsbacken. Därmed var Vänsterpartiet åter det med god marginal största första majtåget i Uppsala.
Väl i Slottsbacken bjöds på tal av vårt kommunalråd Ilona Szatmári Waldau, Petri Perälä från Transportarbetareförbundet Avd 41, Ung vänsters Felix Yamba Yamba och Miranda Cox från Vänsterns Studentförbund.

Avslutade gjorde årets huvudtalare Ulla Andersson, vice partiordförande och partiets ekonomisk-politiska talesperson. Ulla talade om vilken skillnad Vänsterpartiet och den politik vi driver gör, trots att vi inte sitter med i regeringen.

Ung Vänsters kör Röda Lågan bjöd på uppskattad och kampfylld sång, först vid samlingen på Vaksala Torg och slutligen i Slottsbacken, där de också anförde oss alla i Internationalen.
Stort tack till alla som var med och demonstrerade, till alla som ställde upp och jobbade under dagen och den medlem som såg till att det blev banderollverkstad, så att vi hade nya fräscha banderoller. Heder åt hårt arbetande kamrater!

Foto: Hanna Victoria Mörck
Foto: Hanna Victoria Mörck
Kopiera länk