Nyheter

Jonas Sjöstedts sommartal i Umeå

jonas-sommar2015-760x338

I ett soligt Umeå höll Jonas Sjöstedt på söndagen sitt årliga sommartal. Jonas Sjöstedt talade om att stoppa klimatförändringarna, att bekämpa tilltagande psykisk ohälsa bland unga, att minska de ekonomiska klyftor och att bekämpa en unken nationalism.

Jonas Sjöstedt presenterade också ett av Vänsterpartiets krav i budgetförhandlingarna med regeringen. Det handlade om en satsning på ökade resurser för att stärka ungas psykiska hälsa. Satsningen omfattar statliga stöd på 230 miljoner kronor årligen på en utveckling av ungdomsmottagningarnas arbete.

– Vi behöver en skolhälsovård som är bra, med en dörr som står öppen till kuratorn. Men vi vill också ha bra ungdomsmottagningar över hela landet. Mottagningar som inte stänger på sommaren och långhelger. Mottagningar där man snabbt ska få tid. Mottagningar där du ska mötas av välutbildade kuratorer, barnmorskor, psykologer och läkare, sa Jonas Sjöstedt.

Läs hela talet här (pdf)

Se talet via youtube här (Jonas talar 46 min in i filmen)

Skriv en kommentar