Nyheter

Vänsterpartiet gör skillnad

Skärmavbild 2014-10-24 kl. 17.21.23

Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson.

Idag har finansministern presenterat regeringens höstbudget för 2015. Budgeten är ett resultat av förhandlingar mellan regeringen och Vänsterpartiet och innebär en ny riktning jämfört med de senaste årens högerpolitik.

– Politik ska göra skillnad. När vi blev tillfrågade av regeringen om att förhandla fram en budget hade vi några tydliga målsättningar: skattepengar ska gå till det de är avsedda för och vinstintresset ska inte styra välfärden, inkomstskillnaderna mellan kvinnor och män ska minska och välfärden ska få ökade resurser. Det har vi lyckats få gehör för och det är vi mycket nöjda med, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet har varit drivande för att få igenom en rad viktiga reformer i den kommande budgeten. Däribland märks t.ex. höjningen av underhållsstödet och stora satsningar på äldreomsorgen och förlossningsvården.

– Vi kan se att det märks att regeringen valde att samarbeta vänsterut. Utan Vänsterpartiet hade de här förändringarna aldrig blivit verklighet. Det är detta val som regeringen kommer att stå inför gång på gång under den kommande mandatperioden: höger eller vänster? Det kommer att märkas i människors vardag hur det valet faller, säger Ulla Andersson.

Mer information

Skriv en kommentar