Okategoriserade

Efter Kärrtorp: Dags för övriga partier att ta sitt ansvar mot rasismen

Med anledning av nazistattacken mot en fredlig antirasistisk manifestation i Kärrtorp i söndags manifesteras det idag på många platser runt om i landet mot nazism och rasism.

– Vänsterpartiet Uppsala län stödjer torsdagens manifestation i Uppsala och menar att det är viktigare än någonsin att alla står upp mot rasism och nazism och visar att solidariteten är starkare, säger Jeannette Escanilla, distriktsordförande för Vänsterpartiet Uppsala län.

Vänsterpartiet arbetar ständigt och konsekvent mot rasism och nazism. I och med den våldsamma attacken i Kärrtorp har det nåtts en gräns som kräver att andra partier också tar ett politiskt ansvar och sätter det antirasistiska arbetet högt på sin dagordning. Samtidigt anser Vänsterpartiet att rasism och nazism bara kan bekämpas effektivt om den kombineras med en kamp för ett bättre samhälle för alla.

– Det handlar om vilken framtid vi vill skapa tillsammans. Vi vill ha ett Sverige och en värld som bygger på solidaritet och gemenskap och kampen mot rasism måste också vara en kamp för ett bättre samhälle för alla, säger Jeannette Escanilla.

Manifestationen kommer att hållas idag kl 16.30 på Celsiustorget i Uppsala. Initiativet är taget av en grupp privatpersoner och talar gör bland annat Jeannette Escanilla, V, Erik Pelling, S, och Anna Lagerqvist, aktiv i facket Uppsala LS av SAC-Syndikalisterna.

På söndag anordnas en ny antirasistisk manifestation i Kärrtorp där bland andra Jonas Sjöstedt kommer att närvara.

Presskontakt:
Jeannette Escanilla, distriktsordförande (V)

Tel. arbete 018-727 13 39 Mobil: 070-93 27 210

Skriv en kommentar