Uncategorized

Provvalet klart

 

Populärt val

Sören Bergqvist, Ilona Szatmari Waldau Jacob Johnson från valet 2006

 

Nuvarande riksdagsledamot Jacob Johnson, från Uppsala, vann klart Vänsterpartiet Uppsala läns provval till riksdagen.
– Jag är glad över stödet från mina partikamrater och att de uppskattar mitt arbete för miljön och internationell solidaritet, säger Jacob Johnson.

Två i riksdagsvalet kom Emma Wallrup, biolog från Uppsala, tätt följd av Liza Boëthius, Uppsala, och Mohammad A Sabur, Östhammar. Magnus Ahlkvist, Enköping, kom på femte plats.

Nuvarande landstingsrådet Sören Bergqvist, Uppsala, fick flest röster i provvalet till landstinget. På delad andra plats kom Tove Fraurud, 29-årig lärarstudent från Heby. Tove Fraurud är ny i landstingssammanhang.

– Det är ganska tyst om landstingspolitiken. Privatiseringar och försämringar sker i det tysta. Jag vill föra ut politiken och se till att landstinget samarbetar och lyssnar mer på folkrörelser och patientföreningar. Tillsammans ska vi försvara den gemensamma välfärden, som landstinget är en viktig del av, säger Tove Fraurud.

Tove Fraurud fick lika många röster som Maria Fregidou-Malama, Uppsala. De följdes av Magnus Ahlkvist, Enköping, och Ove Heimfors, Uppsala.

Vänsterpartiets medlemsomröstning är rådgivande. En valberedning kommer att lägga förslag om ordningsföljden på vallistorna och beslut om listorna till riksdagen och Uppsala läns landsting tas på valkonferensen den 14 mars.

För Vänsterpartiet Uppsala läns valberedning

Ilona Szatmari Waldau

Skriv en kommentar