Okategoriserade

Fördöm Israels invasion i Gaza

Vid sitt sammanträde 11 januari gjorde distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet Uppsala län följande uttaland om situationen i Gaza.

Palestiniernas lidande i Gaza har efter många års ockupation varit svår och förvärras efter Israels militära invasion. Det saknas allt i området från elektricitet, rent vatten till mat och mediciner.

Fördöm Israels invasion i Gaza
Bojkotta Israel

Palestiniernas lidande i Gaza har efter många års ockupation varit svår och förvärras  efter Israels militära invasion. Det saknas allt i området från elektricitet, rent vatten till mat och mediciner.
Vänsterpartiet sympatiserar med palestinska folket och kräver att Israel omedelbart upphör med sin invasion av Gaza. Sverige måste sätta press på Israel att respektera folkrätten och de mänskliga rättigheterna och upphöra med aggressionen och blockaden mot Gaza.

Vänsterpartiet kräver:

– Israel måste omedelbart dra tillbaka sina trupper från Gaza-remsan, upphöra med sin beskjutning och häva blockaden så att land-, luft och sjövägar kan öppnas.

– Sverige bör omedelbart upphöra med allt militärt samarbete med Israel.

– Sverige, Sveriges kulturliv och den svenska idrottsrörelsen bör införa en kulturell- & idrottslig bojkott mot Israel, och agera för att Israel stängs av från det pågående VM-kvalet i fotboll och Eurovision Song Contest.

– Sverige bör i EU agera för att det nuvarande förmånliga handelsavtalet sägs upp, att de pågående förhandlingarna om ett fördjupat samarbete mellan EU och Israel om säkerhets- och försvarspolitik avbryts och att unionens isolering av Hamas hävs.

– Sverige bör i FN agera för att en internationell trupp under FN-
mandat ska övervaka en framtida vapenvila.

Alla vänner av fred och folkrätt bör protestera mot Israels grova övergrepp, bojkotta israeliska varor och uppmana sina lokala handlare att ta bort israeliska varor.

Ett Fritt Palestina och en tvåstatslösning kan skapa fred i hela området!
Riv muren och låt Palestinierna leva i ett och samma land, Palestina med de gränser landet fick 1967!
Ett folk som kämpar för sin självständighet och frihet kan aldrig besegras!

Distriktsstyrelsen Vänsterpartiet Uppsala län,
11 januari 2009
Maria Fregidou-Malama, distriktsordförande

Skriv en kommentar