Okategoriserade

Vems terror?

Till kulturnatten öppnade Uppsala Bokcafé utställningen av konstnären Erling Öhrnell och Lars Ekstrand om Ulrike Meinhoff. Lars Ekstrand har skrivit en bok om Ulrike Meinhoff, ”Gravspegel, Ulrike Meinhoffs kvarlämnade fångenskap” som varit underlag för Erling Öhrnells gestaltning.

Lars Ekstrand öppnade utställningen med ett föredrag om hur Ulrike Meinhoff aldrig lämnat honom ro utan ständigt dykt upp som källa till funderingar och reflektioner.
Därefter blev det ett seminarium med flera deltagare om olika aspekter på terrorism. På bilden ses Jerry Gullstrand, studerande som hade med sig ett avsnitt från sin planerade bok, Inger Björklund, Gudrun Utas och Lars Ekstrand.
I diskussionen gick man igenom begreppet "terrorism", vad är det, historiskt, juridiskt och man tittade på den moderna terrorismen och dess påverkan på samhället.

Skriv en kommentar