Okategoriserade

En vecka med Christer

Efter kongressen i Göteborg som var en häftig och mycket trevlig upplevelse var jag snabbt inne i vardagen igen. Jag fick med mig massor av intryck, upplevelser och minnen som kommer att ta sin tid att bearbeta. Med från kongressen fick jag också en bra valplattform som blir ett värdefullt stöd i valarbetet. Flera av länets kongressombud drabbades av en envis förkylning men för egen del räckte det med att ta det lugnt i slutet av förra veckan så var jag med igen.
Måndag Gruppledarmötet inställt så det blev en TV-kväll med idrottsgalan.

Tisdag På kvällens styrelsemöte blev det diskussioner om äldreomsorgen och arbetsmiljön för personalen. Vår motion om rätt till heltid har inte kommit upp till någon politisk diskussion ännu. Vi tittade också på ett flertal remisser som ska besvaras under januari och februari. Där finns bland annat översiktsplan, biblioteksplan och lite till. Slutligen diskuterade vi behandlandet av vår motion om höjning av barnbidrag även till barn vars föräldrar har försörjningsstöd. Det finns flera partier i Knivsta Kommun som vill att kommunen ska behålla höjningen genom att sänka försörjningsstödet motsvarande barnbidragets höjning. Det kommer vi aldrig att gå med på.

Samma kväll passade jag på att hälsa på ungdomar och fritidsledare på fritidsgården. Det är alltid trevligt och trots, som jag tycker, tuffa villkor finns det en optimism i verksamheten. Några av gymnasieungdomarna har tidigare, via Vänsterpartiet, bjudit in sig till ett möte med några ansvariga politiker. Det mötet sker den 31 januari.

Onsdag Läste handlingar inför nästa veckas kommunstyrelse. Förutom barnbidraget som tidigare nämnts finns en två år gammal (v) motion om verksamheten på fritidsgården. Ett ärende om representation där vi får se om jag får med mig någon på att representation i Knivsta Kommun ska vara fri från alkohol. Förslaget har några undantag som jag inte delar.

Torsdag Årets första träningspass på gymmet, som gick riktigt bra. Skönt att känna att krafterna är tillbaka. Brynäs vann dessutom fjärde raka, nu börjar det smaka slutspel.

Fredag Lugn hemmakväll med en långfilm.

Lördag Valledningsmöte på Bokis hela dagen. Härligt att känna att vi är så många som tillsammans kommer att göra en bra valrörelse. Synd om Marika, Knivstas kassör, som blev kvar hemma för att bota sin och familjens Vinterkräksjuka. Kry på dig Marika – vi ses.

Kvällen tillbringade jag med mina vänner i Knivsta folkdanslag på operahuset Regina i Stockholm. Stort jubel utbröt då jag blev uppbjuden på scenen för att agera notarie under en vigselceremoni.

Söndag Skriva krönika och städa lite bland alla papper från lördagens konferens. Så kommer jag naturligtvis att hålla tummarna för att Liverpools svit håller i sig. Match mot United på Canal + om en stund.

Vi ses i fighten mot Alliansen.

Christer Johansson
Gruppledare Knivsta

Skriv en kommentar